De concertreeks Night of the Proms 2013 heeft Wyclef Jean toegevoegd aan het programma. Dat is daarmee compleet. De Amerikaans-Haïtiaanse rapper en producer zal in november het podium van het Sportpaleis delen met Gloria Estefan, Amy MacDonald en vaste gast John Miles.

Wyclef Jean maakte samen met Lauryn Hill en Pras in de jaren 90 deel uit van de hitgroep The Fugees. Daarna scoorde hij ook solo enkele hits, zoals "We trying to stay alive" en "Gone till november". Wyclef Jean is ook bekend als producer en songschrijver voor andere artiesten.

Enkele jaren geleden waagde de Amerikaanse muzikant zich ook even aan de politiek. Maar zijn kandidatuur voor het presidentschap van zijn geboorteland Haïti werd geweigerd.

Night of the Proms is een concertreeks met een combinatie van popmuziek en klassieke muziek in het Sportpaleis in Antwerpen. Dit jaar vinden de concerten plaats op 7, 8, 9, 10, 15 en 16 november. Naast de popartiesten staan ook het symfonisch orkest Il Novecento, het koor Fine Fleur en de Japanse pianiste Hiromi Uehara op het podium. Tickets zijn al een tijdje te koop.

Bron : Belga